Jeugdactiviteiten

Vanaf de start is er aandacht geweest voor de jeugd. Er werd samenwerking gezocht met de basisscholen in Laarbeek. De scholen van Lieshout en Mariahout waren geïnteresseerd. Er kwam een wedstrijd "schrijven van verhalen en gedichten" voor de groepen 7 en 8. Tijdens een gezellige, informatieve middag werden de winnaars bekend gemaakt. Helaas bleek het dialect van de leerlingen steeds minder toereikend om mooie dialectteksten te schrijven.
In 2006 kwam er een nieuw concept: Marie Christien Verstraten (met onderwijservaring en winnares van 2 dialectpenningen)  verzorgde voor de groepen 7 en 8 een "workshop", waarbij bepaalde worden uitgelegd, in liedjes laat ze horen hoe deze woorden gebruikt worden en samen met de kinderen worden er ook liedjes gezongen.
In 2014 volgt een digitale versie: als voorbereiding op deze middag hebben ze dialect les gehad op school (met dank aan ’n Leske Berregs van dialectgenootschap De Berregse Kamer), hebben ze het liedje “De vier klein mannen” van Arie van Roozendaal aangeleerd en heeft iedere school ook nog een ander lied, gedicht of sketch voorbereid.  
Tijdens deze middag is er naast die presentaties een – digitale – quiz waarbij in wedstrijdverband dialectwoorden, -spreekwoorden en plaatjes (met dank aan Stichting Cees Robben) moeten worden verklaard. 

Er wordt nog steeds gedacht over uitbreiding van dit project naar de andere basisscholen.
Dat geldt ook voor andere mogelijke activiteiten.

Andere - minder succesvolle - activiteit:

Cursus singer-songwriter in Brabants dialect

Jongeren van 15 tot 25 jaar met zangtalent konden een cursus singer-songwriter volgen.
Voor deze cursus werkten Bibliotheek de Lage Beemden en Stichting Brabants Dialectenfestival s​amen. Onder deskundige leiding konden deelnemers een lied schrijven (in het dialect). Hier werd met een zangcoach verder aan gewerkt. De 5 besten mochten een eigen CD maken en de winnaar mocht dit laten horen tijdens het festival en op "Wish Outdoor Nederland"

Helaas, er waren te weinig aanmeldingen - en door Corona was er ook geen festival en WISH Outdoor dat jaar.